Prioriteiten aan toegangsregels voor webbronnen toewijzen

Elke regel heeft een prioriteit. Hoe hoger een regel in de lijst staat, hoe hoger de prioriteit ervan. Als een website is toegevoegd aan meerdere regels, regelt Webcontrole de toegang tot de website volgens de regel met de hoogste prioriteit. Kaspersky Endpoint Security kan bijvoorbeeld een bedrijfsportal identificeren als een sociaal netwerk. Wilt u de toegang tot sociale netwerken verbieden maar toch toegang tot de webportal van het bedrijf verlenen, dan maakt u twee regels: een regel die de websitecategorie Sociale netwerken blokkeert en een regel die de webportal van het bedrijf toestaat. De toegangsregel voor de webportal van het bedrijf moet een hogere prioriteit hebben dan de toegangsregel voor sociale netwerken.

U kunt prioriteiten aan elke regel uit de lijst met regels toewijzen door de regels in een bepaalde volgorde te zetten.

Zo wijst u een prioriteit toe aan een toegangsregel voor webbronnen:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer Security ControlsWebcontrole in het venster met de programma-instellingen.
  3. In het blok Instellingen, klikt u op de knop Toegangsregels voor webbronnen.
  4. Selecteer in het venster dat opent de regel waarvan u de prioriteit wilt wijzigen.
  5. Gebruik de knoppen Omhoog en Omlaag om de regel naar de relevante plaats in de lijst met toegangsregels van webbronnen te bewegen.
  6. Sla uw wijzigingen op.